Nu är cafétiderna över för min del, i alla fall för den här gången, så nu har jag åter igen tid till denna bloggen.
Jag gjorde fyra olika sorters småkakor som jag sedan sålde till en butik. Kolasnittar, Schackrutor, Jordgubbsgrottor och Kardemummakakor - alla är riktigt farligt goda.
Kardemummakakor
1 msk | kardemumma, hel |
---|---|
200 g | smör |
1,5 dl | strösocker |
0,5 dl | ljus sirap |
5 dl | vetemjöl, (300 g) |
1 tsk | bikarbonat |
1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat. 2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme. 3. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7–8 min, lossa från plåten och låt kallna på galler. |
---|
Schackrutor |
---|
100 gr smör/margarin 2,5 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 msk kakao Gör så här:
|
---|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar