tisdag 23 augusti 2011

Peach-melba sylt

Hallonsylt och persikosylt som varvas i en och samma burk. Vackert!


400 g hallon
400 g persikor
300-400 g syltsocker

Rensa hallonen och blanda  hälften utav sockret. Koka upp under omrörning, låt koka i 2 min. Ta från värmen och skumma noga. Skala och skär persikorna i små bitar. Blanda med andra delen utav syltsockret och låt koka under omrörning 5-10 min, beroende på hur mogna persikorna är. Ta från värmen och skumma noga. Häll upp ett par centimeter av den ena sylten i burkar. Ställ i kylskåpet och låt svalna och stelna. Häll upp lika mycket av den andra sylten ovanpå den kalla och ställ in i kylen. Upprepa tills burkarna är fyllda. Förslut. Förvara svalt.

1 kommentar:

  1. Riktigt fint, blir så effektfullt med de olika lagren. Och gott verkar det också! :)

    SvaraRadera