lördag 18 juni 2011

Hallonpaj

Somrig fika eller efterrätt - du bestämmer. Tyvärr är bilderna sämst eftersom jag inte hade någon tid mer än mitt i natten att fotografera den.. Illa.



Deg:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl


Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
hallon (färska eller frysta)

Deg: Hacka samman alla ingredienser och tryck ut i en pajform. Ställ svalt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet 10 min. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll i pajformen och ställ in i ugnen i 20 min. Garnera med hallon och ställ återigen in den i ugnen ca 5-10 min. Färdigt!
Serveras gärna med vispad grädde blandat med kesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar