100 g smör1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning: 3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg: 75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
7. Grädda i cirka 20 minuter.
Så gott det ser ut :)
SvaraRaderaVilka härligt somriga bilder! Ser så mysigt ut!
SvaraRadera