tisdag 3 maj 2011

Chokladbiskvier och citronbiskvier



Mandelbottnar
275 g mandelmassa
2 äggvitor
1,5 dl socker


Fyllning 
Chokladbiskvi:
300 g margarin
2,5 dl florsocker
2,5 tsk vaniljsocker
2 äggulor


Citronbiskvi:
300 g margarin
3 dl florsocker
0,5 citron - skal och saft
2 äggulor


Garnering
200 g mörk blockchoklad (chokladbiskvi)
eller 200 g vit choklad (citronbiskvi)
25 g kokosfett

Finfördela mandelmassan i en matberedare. Blanda det med sockret och äggvitorna. Kör ihop allt till en pösig smet. Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor på bakplåtspapper. Låt dem stå på plåten ca 30 min i rumstemperatur. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175 grader, 10 min. Låt dem kallna, lossa dem. Rör matfettet, florsocker och vaniljsockret/citronen till en pösig smet. Tillsätt gulorna, en i taget. Bred krämen på kakornas undersida. Ställ kakorna i kylen i 30 min eller i frysen 15 min. Smält chokladen och kokosfettet i mikron eller i vattenbad. Doppa krämsidan på kakorna i choklad två gånger. Låt chokladen stelna mellan doppningarna. Förvara biskvierna svalt.

1 kommentar: