fredag 18 mars 2011

Frozen cheesecake






 
4 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g philadelphiaost (färskost)
4 dl vispgrädde
200 g digestivekex

Garnering
frukt och bär i alla dess slag - jag valde kiwi och jordgubb

 

Gör så här

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.
3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
6. Varva kexen med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
7. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
8. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
9. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
10. Servera med fikon, röda vinbär eller andra bär. 

Detta blir också mitt bidrag till Månadens sötsak.

4 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg du har! Jättefina bilder. Och den här cheesecaken ser riktigt god ut... :)

    SvaraRadera
  2. Jääääääklar vad den ser god ut! :o

    Sv: Ja det är det verkligen! :) satt ute på våran veranda och åt den och om man bortser från kylan utanför så var det verkligen sommarkänsla! :)

    superfin blogg du har :)

    SvaraRadera
  3. åå så fin! jag älskar cheesecake!!

    SvaraRadera