fredag 27 maj 2011

Toscakaka

Jag gjorde 1,5 sats för att kunna göra i en långpanna istället.



100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk eller grädde

glasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjöl
70 g mandelspån eller 100 g skållad, skalad och hackad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ev bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, matfettet och vätskan. Häll i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Förbered under tiden glasyren.
Blanda samma ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan. Grädda den ytterligare 10 min eller tills den fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar