lördag 28 maj 2011

Chokladmuffins med päron

Dessa var lite kladdiga - alltså perfekta enligt mig! Jag gillar det mesta som bäst när de är lite kladdiga.



12 st.

50 g smör
1 dl crème fraiche
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 päron


ev. florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och ner crème fraiche. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smöret i blandningen. Blanda mjölet med resten av de torra ingredienserna. Vänd ner detta i äggsmeten. Fyll muffinsformarna. Skär päronet i klyftor och tryck ner en klyfta i varje muffins. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Pudra ev över florsocker precis innan servering.

1 kommentar:

  1. Vilka fina bilder! Och kul med päron i chokladmuffins, har inte sett det förut :)

    SvaraRadera