Gillar du grövre eller vitare bröd? Här får man bestämma helt själv vad man vill ha. Och många blir det också!
50 g jäst
12 dl vätska (vatten eller mjölk)
100 g rapsolja (ca 1 dl)
1 dl sirap
1 msk salt
ca 2 kg mjöl av olika sorter (jag använde fint & grovt rågmjöl, rågsikt, vetemjöl och havregryn)
Värm rapsoljan och vätskan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i en del av vätskan till att blanda ut jästen i. Häll sedan i resten av vätskan sirap, salt och mjölet. Kör den i maskin ca 5 min. Låt jäsa ca 1 timme. Gör till bullar och lägg upp på plåt, ev nagga med gaffel, och låt jäsa ytterligare 20 min. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-15 min tills de är genomgräddade och fått en gyllenbrun färg.
vänta lite, två KILO mjöl?! Näe, nu måste du ha skrivit fel... Eller?!
SvaraRaderaTack för kommentaren på min blogg! Du hade ju också väldigt mycket gott på din :)Ha det jättebra!
SvaraRaderaSånt bröd gillar jag, när man kan improvisera lite själv!
SvaraRadera