söndag 15 maj 2011

Mintchoklad

Mint och choklad är bland de bästa smakblandningarna enligt mig.







125 g smör
125 g socker
2 ägg
125 g extra fint mjöl
några droppar pepparmintsolja
några droppar grön hushållsfärg
100 g grovhackad choklad


topping:
175 g rumstempererat smör
350 g florsocker
3 msk kokhett vatten
vaniljsocker
några droppar pepparmintsolja
några droppar grön hushållsfärg
3-4 msk chokladströssel

Värm ugnen till 190 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och mjöl, pepparmintsolja och den gröna hushållsfärgen och rör till en slät smet. Rör sedan ned den hackade chokladen. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 12-15 min tills muffinsen rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.

topping:
Rör smöret mjukt i en skål. Tillsätt florsocker, varmt vatten och vaniljsocker och rör om. Tillsätt pepparmintsoljan och den gröna hushållsfärgen. Bred ut smökrämen på muffinsen och strö över chokladströsslet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar