måndag 28 februari 2011
Bärrutor
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
färska eller frysta bär (jag använde hallon i dessa)
Smält smöret i en stor gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Häll över smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Fördela bären över kakan. Grädda i 175 grader i ungefär en halvtimma. Dra ur kakan ur långpannan och vänd långpannan upp och ner över kakan så att den får svalna övertäckt. Skär den sedan i rutor.
Dessa går alldeles utmärkt att frysa. Jag tycker själv att de är godast att ta direkt ur frysen.
MUMS!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums! Bärkakor - en kär favorit.
SvaraRaderaOch härlig blogg!