lördag 21 maj 2011

Irish coffee

Kanske något för kaffe-älskaren? Fast det är inte jättestark smak på dom så det passar bra till allihop.




1 tsk snabbkaffepulver
1 tsk kokhett vaten
150 g rumstempererat smör
150 g fint brunt socker
3 ägg
150 g extra fint vetemjöl


topping:
1 tsk snabbkaffepulver
1 tsk kokhett vatten
250 g florsocker
125 g rumstempererat smör
2-3 tsk irländsk gräddlikör, typ Baileys
kakao att pudra med 

Värm ugnen till 190 grader.
Muffins: Lös upp kaffepulvret i det kokheta vattnet. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och kaffet. Rör till en slät smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 15-18 min tills muffinsen rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen ur ugnen och lägg över dom på ett galler för att svalna.  
Topping: Lös upp kaffet i det kokheta vattnet i en skål. Sikta ner florsockret och tillsätt smöret. Rör till en slät med och tillsätt gräddlikören efter smak. Fyll spritspåse med smeten och gör en virvel på varje muffins. ev. Pudra på med lite kakao.

1 kommentar:

  1. Ser gott ut, gillar inte kaffe men i kakor och bakverk är det gott

    SvaraRadera