måndag 4 april 2011

Vanligt bröd med linfrön


75g Smör
5 dl Mjölk
2 tsk Salt
2 msk Honung
50g Jäst
12-14 dl Vetemjöl - ev. byt ut en del av mjölet mot grahamsmjöl

1 Ägg uppvispat

linfrön

Gör så härSmält smör, tillsätt mjölk, salt och honung. Värm tills fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna degspadet. Rör med en slev så att jästen löser upp sig alldeles finfint. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min. Dela degen i 20 lika stora bitar och trilla varje bit rund. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterliggare 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över linfrön. Grädda i mitten av ugnen i 225°c, ca 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

1 kommentar: