söndag 3 april 2011

Frukostbröd





50 g margarin
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
12 dl vetemjöl


ägg till pensling

Smält matfettet. Blanda i mjölk och vatten och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll degvätskan över. Låt jästen lösa upp sig. Häll i salt och vetemjöl. Låt jäsa ca 30 min. Baka ut till ca 12 bullar på ett bakbord. Lägg på plåt och låt jäsa ytterliggare 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna. 

1 kommentar:

  1. Vad gott med hembakade frukostbröd =)
    Vilka underbara bilder du tagit! Man blir varm i hjärtat och tänker på vår <3
    Kram
    /Nellie

    SvaraRadera