tisdag 29 mars 2011

Morotsbröd

Lite morot i bröden gör susen. Om inte annat för färgen (syns inte på bilderna).
Nu tänkte jag göra mina wienerbröd igen. Godingar!


2 dl riva morötter
2 tsk salt
50 g jäst
4 dl ljummen mjölk
3 dl grovt rågmjöl
7-9 dl vetemjöl
75 g smör

Blanda de rivna morötterna och saltet och låt stå några minuter. Blanda jäst och mjölk och häll sedan i morötterna och mjölet. Tillsätt till sist smöret. Blanda väl. Låt jäsa 30 min. Baka ut till ca 10-12 bullar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterliggare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna.

1 kommentar:

  1. Det är himla gott med morötter i bröd, blir lite saftigare liksom

    SvaraRadera