Bullhjärtan med banan och kakao-fyllning
smör | |||||
mjölk | |||||
jäst | |||||
ljus sirap | |||||
ägg | |||||
salt | |||||
vetemjöl | |||||
Fyllning: | |||||
kakao
Pensling:
ägg
pärlsocker
ev. hjärtströssel
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke.Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, salt och det mesta av mjölet.Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs i 30 minuter.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje till en ½ cm tunn kaka. Tryck ut hjärtan med hjälp av pepparkaksmått.Lägg hälften av hjärtana på bakpappersklädda plåtar. Mosa bananerna och blanda med kakaon. Lägg blandningen på varje hjärta. Pensla kanten med lite ägg och lägg på ett hjärta som lock. Tryck ihop kanterna något.
Sätt ugnen på 225 grader. Jäs bullarna i ca. 20 minuter. Pensla med ägg (även kanterna) och strö över pärlsocker och strösselhjärtan. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca. 7-8 minuter. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar