söndag 30 januari 2011

Filmjölkslimpa

Nu ska jag försöka igen.


Det här har blivit en favorit hemma hos oss och på vår gata. 
Godast är det när man bara tar smör på.


4½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor


Sätt ugnen på 225°. Rör samman filmjölken och sirapen. Blanda alla torra ingridienser och häll över tillsammans med filmjölken. Klä en brödform i bakplåtspapper och häll över smeten. Låt stå i ugnen ca 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar