tisdag 5 oktober 2010

Morotsbröd

ca 10 stycken

2 dl finriven morot
2 tsk salt
50 g jäst
4 dl mjölk
3 dl grovt rågmjöl
7-9 dl vetemjöl
75 g smält smör

Riv morot och strö över saltet och rör om. Smula jästen och värm mjölken till fingervarmt. Häll över mjölken och sen de rivna morötterna. Häll i rågmjölet och hälften av vetemjölet. Smält smöret och häll i. Häll sedan i resten av mjölet också. Låt jäsa 15 minuter. Lägg upp degen på ett bakbord och gör ca 10 stycken bröd. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet jäsa medan ugnen kommer upp i temperatur (eller till dubbel storlek). Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt brödet svalna under bakduk. Ev kan man pensla brödet med mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar