fredag 17 september 2010

Pannbröd


2 tsk fänkålsfrön, hela
2 tsk anis, hel
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap 


Stöt fänkålsfrön och anis i mortel. Blanda samman fänkålsfrön, anis, rågsikt, salt och bikarbonat. Blanda filmjölk och sirap, rör ner i mjölblandningen och knåda samman till en deg. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel. Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på brödgaller.

(jag blandade massa olika mjölsorter: grahamsmjöl, fint rågmjöl & rågsikt och så tog jag brödkryddor istället för fänkålsfrön och anis)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar