torsdag 16 september 2010

Brödrutor


5 dl vatten 
50 g jäst
0,5 msk salt
0,5 dl sirap
0,25 dl rapsolja
2 dl havregryn
4 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl

Värm vattnet till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll över vattnet. Blanda ut jästen. Häll i salt, sirap, rapsolja, havregryn, vetekli, grahamsmjöl och delar av vetemjölet. Degen ska släppa bunken. Låt jäsa i 30 min. Häll över degen i en långpanna och platta ut den. Skär försiktigt dem till rutor. Låt jäsa i ytterliggare 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen i 15-20 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar