fredag 8 april 2011

Mixed fruit cobbler

Det luktade alldeles ljuvligt när jag tog ut den ur ugnen. Det här känns som sommar! Precis som vädret ute börjar göra. Första dagen idag utan vantar! Det gillas starkt. Receptet kommer från Leilas One more slice.





 
100 g smör
2.25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 st citron, skalet
1 nypa salt, ca 0.5 krm
0.5 dl strösocker
0.75 dl kaffegrädde
1 dl kokosflingor

Fyllning 1 l blandade bär (vinbär, blåbär, hallon, jordgubb)
1 dl råsocker
3 st persikor (jag bytte mot några skivor mango)

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
3. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
4. Blanda bären med råsocker.
5. Klyfta persikorna.
6. Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm).
7. Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar