torsdag 28 april 2011
Mazarintårta med kräm och bär
Är den inte somrig? Vilken längtan man får!
150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ekologiska ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
vaniljkräm
1 l färska bär till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar