tisdag 22 mars 2011

Italienska köttbullar i tomatsås

Imorgon har jag i skoluppgift att laga en middag till en kompis och jag var ju tvungen att testlaga rätten en gång så det gjorde jag nu idag - och det blev lyckat! :) 






300 g blandfärs
50 g parmaskinka, finhackad
50 g parmesan, finriven
1 msk vitlök, riven
2 msk gul lök, riven
3 msk ströbröd
färsk basilika
salt
peppar
1 msk grädde
Tomatsås: 4 st skalade tomater
1 st gul lök
1 msk smör
2 dl vatten
0.5 dl olivolja
1 st citron
salt
peppar

 
färsk basilika
färskriven parmesan
pasta


1. Skala och finhacka löken. Blanda sedan kalvfärs, parmaskinka, parmesan, vitlök, gul lök och ströbröd till en smet.
2. Krydda med basilika, salt och peppar. Tillsätt slutligen lite grädde. Forma färsen till köttbullar och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör.
3. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna grovt och fräs dem tillsammans med löken i smör.
4. Tillsätt vatten och olivolja samt det rivna skalet och saften av citronen. Låt koka i 10 minuter.
5. Krydda såsen och mixa den sedan slät med en mixerstav. Slå såsen i stekpannan och låt den puttra några minuter tillsammans med köttbullarna.
6. Strö över den finhackade basilikan.
7. Riv färsk parmesan över alltihopa och servera med nykokt pasta.

 

1 kommentar: