söndag 20 februari 2011

Key Lime Pie


 

Kexbotten


200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

 

serveras med lime och ev. grädde 


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

1 kommentar:

  1. nice, jag brukar göram in tjoooooock! ehehe kolla in själv ;) mmallass.blogg.se

    SvaraRadera