tisdag 22 februari 2011

Grahamsbullar med kardemumma



Grahamsbullar med kardemumma 
50g Smör
5 dl Mjölk
½ tsk stött Kardemumma
½ dl Ljus Sirap
2 tsk Salt
50g Jäst
2 dl Grahamsmjöl
10-12 dl Vetemjöl

1 Ägg uppvispat med 1 msk mjölk till pensling

ev. linfrön

Gör så här: Smält smöret och tillsätt mjölken och kardemumman. Värm tills fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna degspadet. Rör med en slev så att jästen löser upp sig alldeles finfint. Tillsätt sirapen, saltet, grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Knåda degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 40 min. Dela degen i 16 lika stora bitar och trilla varje bit rund. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterliggare 30 min. Pensla bullarna med ägg och ev. strö över linfrön. Grädda dem i mitten av ugnen i 220 grader, ca 10-12 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar