fredag 5 november 2010

Kanelbullar






Kanelbullar
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

fyllning
smör
kanel
socker
pensla med ägg och strö över pärlsocker

Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen och blanda ut den med en del av degvätskan. Häll sedan i resten. Häll i socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet, spara lite till utbakning. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter. Kavla ut degen och bre över smöret. Strö över kanel och socker. Gör till bullar. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och grädda bullarna i 8-10 minuter i mitten av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar