söndag 24 oktober 2010

Linfrö-Tekakor





Dessa bullarna blev små men väldigt goda!

3+2 dl mjölk
1 dl linfrö
1,5 dl havregryn
30 g jäst
2 dl lätt crème fraiche
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl


Koka ihop en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt svalna. Värm 2 dl mjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Häll sedan i gröten, crème fraiche, sirap, salt, bakpulver och vetemjöl. Blanda. Låt jäsa 40 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och kavla ut så att degen är ungefär 2,5 cm tjock. Använd ett glas eller något annat (ungefär 8 cm i diameter) och tryck ut runda bullar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna under bakduk. 

Njut av detta goda bröd tillsammans med en kopp te. Saftigt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar